KOE UTSJOKI VUODENAIKOJEN MUKAAN

Seikkailut odottavat! Jokainen vuodenaika tarjoaa omat elämyksensä ja mahdollisuutensa seikkailulle luonnon helmassa. Olipa kyseessä sitten kalastusretki, retkeilyreissu tai vaellus, luonto kutsuu tutkimaan ja löytämään sen salaisuuksia vuoden ympäri.

 

 

Utsjoella on paljon päiväretkikohteita. Hyvä apu löytämään itselle mieluiset kohteet on Matkailöijan Utsjoki, ohutta yläpilveä-kirja joka löytyy jokaisesta mökistä niin suomeksi kuin englanniksi. Moni retkeilee Lomatärpistä myös Norjan puolelle ja kirjasta löytyy myös Norjan puolen kohteita.

Utsjoen luonto tarjoaa elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Utsjoella on paljon päivä retkikohteita. Hyvä apu löytämään itselle mieleiset kohteet on Matkailijan Utsjoki – ohutta yläpilveä -opaskirja (kirja voi myös tilatta linkistä), joka löytyy joka mökistä niin suomeksi kuin englanniksi. Moni retkeilee Lomatärpistä myös Norjan puolelle. Kirjasta löytyy myös Norjan puolen kohteita.

Paistunturin ja Kaldoaivin erämaat kutsuvat vaeltajia ja päiväretkiläisiä. Kevon reiteillä kulkijat löytävät vaellusreissuunsa mukavan päätepysäkin Lomatärpistä ennen kotiinpaluutaan. Ensimmäiset pakkasyöt syyskuun puolivälissä luovat ruskan väriloiston, jolloin luonto on monen mielestä kauneimmillaan. Samaan aikaan metsästyksestä kiinnostuneet tulevat tuntureille riekkojahtiin.

Talvella kaamosaikana aurinko ei nouse ollenkaan horisontin yläpuolelle. Kiireetön joulu kaamoksessa on todella erilainen ja mieleenpainuva kokemus. Keväthangilla, auringon ollessa korkealla, tunturihiihto upeine maisemineen tarjoaa mahtavia elämyksiä. Paras pilkkikausi on maaliskuusta aina toukokuun puoliväliin asti. Läheisten tunturijärvien saaliita ovat rautu, taimen ja harjus.

 

 

Tenojoen kalastusluvat
www.tenonkalaluvat.fi »

Kalastusluvat Utsjokeen voit ostaa Lomatärpistä hintaan 20 €/vrk.

Utsjoella Norja on lähellä, vain Teno-joen toisella puolella Saamensillan päässä. Jäämerellekin on vain tunnin ajomatka. Jäämeren rannoilta avautuu taas aivan uudenlainen maisema; kalliot, meri ja mutkitteleva rantatie. Jäämeri on huikaisevan kaunis myös talvella. Se ei jäädy. Norjasta matkailija voi ostaa meren herkkuja. Kuningasrapusafareilla pääsee merelle ja kalastamaan. Normaalioloissa Norjan rajan ylitys on helppoa, mitään rajamuodollisuuksia ei ole ja raja on aina auki.

 

Ulkoilu ja lyhyemmät retket lapin luontoon alkavat aivan Lomatärpin pihasta.

Utsjoen kirkonkylän maisemaa hallitsee mahtava Ailigas tunturi. Huippu on helposti saavutettavissa maston huoltotietä pitkin. Ylhäältä mastolta aukeaa kaunis maisema alas Tenojokilaaksoon ja kylälle. Utsjoki virtaa kauniisti tunturin juuressa yhtyäkseen mahtavaan Tenoon aivan pienen matkan päässä.

Ylhäällä tunturissa on eripituisia hyvin merkattuja ulkoilupolkuja kotineen ja tulentekopaikkoineen. Lisätietoja ulkoilureiteistä löydät tästä linkistä.

AKTIVITEETIT

TALVI

Talvinen Utsjoki on lumoava kohde, jossa voit ihailla upeita tuntureita ja revontulia lumisissa maisemissa. Talven hämärä tunnelma tekee vierailusta Utsjoella unohtumattoman kokemuk- sen kaikille pohjoisen Lapin ystäville.

Mantokoski Utsjoella
KEVÄTTALVI

KEVÄTTALVI

Kevät Utsjoella on ihanaa aika, jolloin aurinko alkaa lämmittää ja luonto herää eloon pitkän talven jälkeen. Kevään saapuessa voi nauttia kauniista maisemista, ulkoilusta ja luonnon ihmeistä tässä Lapin upeassa osassa.
KESÄ
KESÄ

Utsjoki on ihanteellinen kohde kesäiseen kalastukseen, vaellukseen ja retkeilyyn, ja se tarjoaa upeita luontokokemuksia ja aktiviteetteja kaikenikäisille ja -tasoisille matkailijoille.

syksyn-Utsjoella-Teno-virtaa
SYKSY

Utsjoki tarjoaa upeat maisemat ja monipuoliset aktiviteetit myös syksyllä, kun värit vaihtuvat ja ilma muuttuu kirpeäksi. Syksyinen Utsjoki on lumoava kohde luonnon ystäville ja se tarjoaa unohtumattomia kokemuksia kaikille vierailijoille.