Slide Left Slide Right

Kaamoksen taikaa

Kaamosaikana aika pysähtyy, on levon ja rauhoittumisen aika, luontokin lepää. Utsjoen päivä on lyhyt, sininen hämärä. Kaamosaikaa valaisevat taianomaiset revontulet ja usein pakkanen paukkuu.
On aika sytyttää takkaan tai kotaan tulet, katsoa tulta ja pysähtyä.
Päiväsydännä voi käydä lumikenkäilemässä lumisessa metsässä ja ilta kuluu revontulia ihmetellessä.

Lisää kaamosajan tekemistä löytyy Aktiviteetit-osion alta.

Kevään valoa

Kevät tulee vauhdilla. Yötön yö alkaa Utsjoella jo 17.5. Jäät lähtevät rytinällä ja jäiden lähtö Tenojoesta on aina tapaus. Tunturipurot kuohuvat, muuttolinnut palaavat ja poronvasat syntyvät. Ylhäällä tunturissa hiihdetään vielä toukokuussa ja lehti puhkeaa puihin kesäkuussa.

Lisää ihmeteltävää löytyy Aktiviteetit-osion alta.

Syksyn satumaa

Utsjoella upein ruska osuu usein syyskuun puoliväliin. Koivut ovat keltaisia tai ruskeita, haavat oransseja tai punahehkuisia, mutta ihmeellisin on kaikissa punaisen sävyissä hehkuva maaruska. Syksy kutsuu patikoimaan, istumaan nuotiotulilla ja katsomaan nopeaa muutosta luonnossa. Tenonvarren tiellä autoilijakin pääsee ihailemaan ruskaa huikeissa maisemissa.

Lisää tekemistä löytyy Aktiviteetit-osion alta.

Syystalven rauhan maa

Intensiivisen kesän jälkeen sekä ihmiset että luonto valmistautuvat talveen. Ensilumi tulee Utsjoelle usein lokakuun alussa. Maailma pysähtyy ja matkailijalle Utsjoki tarjoaa rauhaa ja lepoa. Patikkaretken jälkeen on hyvä lämmitellä saunassa ja vilvoitella oman mökin terassilla. Lokakuussa voi jo nähdä revontulia.

Lisää tekemistä löytyy Aktiviteetit-osion alta.