Tenojoen lohenkalastuksesta on vuosien saatossa muodostunut jo käsite, joka jokaisen tosi kalamiehen on koettava. Jylhän kaunis Tenojokilaakso antaa lohen kalastukselle erinomaiset puitteet, sillä joki on puhdas, ympäristö rauhallinen ja maisemat mahtavat. Tenojoella jokainen voi kokea uskomattoman elämyksen lähtiessään aamuvarhain kokeilemaan kalaonneaan. Viileä tunturi-ilma, valoisat yöt ja veden rauhallinen liikehdintä takaavat kalamiehelle oman hiljaisen hetken luonnon parissa. Illalla voi loimulohen ääressä nauttia päivän saalista ja vaihdella kalajuttuja. Tenojoessa kalastaminen onkin elämys, josta puhutaan vielä pitkään tulevaisuudessa.

Meiltä vuokraat veneen+perämoottorin. Tarjolla on myös opastusta.
Hinnaston löydät täältä

MUUT KALASTUS­MAHDOLLISUUDET:

Utsjoki (lohi, harjus) virtaa aivan kylän keskustassa. Kalastusalueella on helppo kalastaa ja runsas harjuskanta takaa jännittäviä hetkiä nuoremmillekin kalastajille. Joka vuosi Utsjoesta saadaan myös isoja lohia. Utsjoen kalastusluvat saat Camping Lapinkylästä tai Uulan Säästöstä.

Lukuisat tunturijärvet (taimen, rautu ja harjus) ovat helposti saavutettavissa Lomatärpistä. Kalastus Utsjoen tunturilakeuksilla onkin unohtumaton kokemus.

Kysy myös opastettuja retkiä!

Jäämerelle on Lomatärpistä autolla noin tunnin matka. Pääasiallisina saaliskaloina rannalta kalastajille ovat turska ja sei. Vuorovesilinkistä kannattaa tarkistaa nousu- ja laskuvesien ajat ennen kalaan lähtöä. Norjassa ei rannalta tapahtuvaan merikalastukseen tarvita kalastuslupia.

Meiltä voit aina kysyä kalastus ja kalapaikkavinkkejä!

Tutustu monipuolisiin retkeilykohteisiin »